Értékesítés

Az alapítvány nonprofit szervezetként ÁFA mentes. Így nem tarthat igényt ÁFA visszatérítésre és viszonteladókon keresztül termékeit csak 27%-kal növelt áron értékesítheti. Számunkra a fogyasztóhoz történő közvetlen értékesítés gazdaságos. 10 éven át árusítottuk termékeinket a MOM bio piacon jó eredménnyel. A fővárosban külvárosi bio piacokon, bio boltokban, termelői piacokon pl. Sashalmon, Salgótarjánban sikertelenek voltunk. Megtapasztaltuk, hogy ahol a Biokontroll folyamatosan kiszűri az ügyeskedőket, ahol van fizetőképes kereslet, ahol az értékesítés bizalmi alapon történik, ott vagyunk sikeresek.

Értékesítés központunkban

Termékeink helyi értékesítésére eddig szerény lehetőségeink voltak. Tyúktojásaink, kajszi és szilvalekvárjaink kis tételekben történő helyi értékesítése azért mindig örömöt jelent.  Gyöngyöspata középkori gyönyörű temploma most folyó műemléki rekonstrukciója, a Várhegy pincefalujában fellendülő borturizmus alapítványunk számára is új lehetőséget kínál. A város centrumában fekvő központunkban kialakítunk egy bemutató-értékesítő helyiséget. Reméljük, hogy ez a helyi értékeket is bemutató terem nem csak bio és kézműves termékeink értékesítésére, hanem ismeretterjesztésre, autista védenceink és vendégeink találkozására is alkalmas lehet.

Iskola úti központ

MOM Biokultúra Ökológiai Piacon

A Magyar Biokultúra Egyesület biopiaca Budapesten a XII. kerület Csörsz utca 23 alatt található a volt MOM kultúrház körül e célra kiépített területen.

Alapítványunk már közel 20 éve tiszteletbeli tagja a Magyar Biokultúra Egyesületnek, és így kedvezményesen kapott jogot a piacon történő árusításra. Hosszú éveken át minden szombaton a kuratórium elnökasszonya önkéntes munkával stabil törzsvevőkört épített ki. Eleinte csak bio gyümölcseinket, lekvárokat, később süteményeinket, gluténmentes termékeinket is árusította az alapítvány állandó standján. A megnövekedett forgalom így szükségessé tette egy fizetett segítő alkalmazását.  A COVID alatt föladtuk a standunkat. 2004-ben vissza tudunk térni régi helyünkre.   

Standunk a piacon

Értékesítés bionapokon, falunapokon, fesztiválokon.

Ünnepi rendezvények, bio napok jó lehetőséget kínálnak termékeink értékesítésére. Sajnos ezeken a jellemzően kétnapos hétvégi eseményeken az árusítást kizárta számunkra a szombati biopiac, és egy megfelelő gépkocsi hiánya. A megoldáson, egy büfékocsi beállításán jelenleg is dolgozunk. Hatósági engedélyes tervek szerint épített teherautónk belső tere már elkészült, az működtetéshez szükséges vendéglátó képzettséget munkatársunk már megszerezte. A mozgó árusítás megkezdésének előfeltétele még a sütőüzem újraindítása és az autómotor nagyjavítása. Szeretnénk mielőbb beindítani a mozgóárusítást.

Alapítvány standja az egri adventi vásáron, Standunk egy bio napon, Hidegkúti ökopiac, Büfékocsink

Értékesítés közöségi médiák segítségével

Ennek a napjainkban egyre népszerűbb értékesítési területen alapítványunk már tett kezdeti lépéseket. Ezek sikere annak a reményét erősíti bennünk, hogy közösségünk fejlődésével együtt a közösségi értékesítésben ezen a területén is hatékonyan megjelenhetünk.

Standunk a Budakeszi Német Önkormányzat napján