Szociális szolgáltatás

Fejlesztő felkészítés

Nappali ellátás keretében az alapítvány fejlesztő felkészítést nyújt az alapítványhoz újonnan érkező autista munkavállaló jelöltek számára. Egy új munkatárs a számára egy idegen hely tele van feszültségekkel, félelmekkel.

Feladatunk, hogy a jövevény mielőbb megérezze, hogy egy családias hangulatú, befogadó kis közösségbe érkezett, ahol mindenki szeretettel fogadja. Célunk, hogy mielőbb megismerje a társait, akadálymentesített környezetét, mi is megismerjük őt, és biztonságba érezze magát akkor is, ha nincsenek mellette folyamatosan a szülei. 

Lakhatás

Lakhatási szolgálatás családok részére

Alapítványunk a székhelyén kétszobás, összkomfortos, szerényen bebútorozott lakást biztosít a közösségünk iránt érdeklődő felnőtt autista gyermeküket nevelő családok részére.

Nagyszoba, konyha, kisszoba

Támogatott lakhatás

Támogatott lakhatást az alapítvány 2014 és 2018 között 4 autizmussal élő fiatal részére biztosított. A támogatott lakhatás szakmai dokumentációi az alapítvány számára rendelkezésre állnak a szolgáltatás újra indításához.

Meglévő munkatársaink négy év alatt megszerezték a működtetéshez szükséges szakmai tapasztalatokat.

A megszűnt karácsondi Szent Domonkos támogatott lakhatásunk

Életminőség fejlesztés

A megismerkedés után igyekszünk fejleszteni új társunkat azokon a területeken, amelyek szükségesek az eredményes rehabilitációhoz. Motorikus készségek, finom motorika, szem-kéz koordináció, kommunikáció javítása, figyelemzavar, érzékelési sajátosságok, étkezési anomáliák leküzdésében igyekszünk új védencünket egy helyzetfelmérést követően célzott foglalkozásokkal segíteni.

Fontos cél, hogy a fejlesztő foglalkozások során fokozatosan növeljük az önállóságát, megismerjük motivációs lehetőségeit, csökkentsük függőségét a szüleitől, akikkel eddig szinte szimbiózisban élt. Mielőbb igyekszünk vele megismertetni a szűkebb és tágabb környezetét, hogy mielőbb otthon érezze magát.

Hintázás, szobabiciklizés, agyagozás