Rehabilitációs foglalkoztatás

A Napsugár ’67 Alapítvány 2015. július 22. napjától rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező munkáltató.

Az alapítvány autista és megváltozott munkaképességű munkatársai számára akkreditált rehabilitációs munkahelyeket tud biztosítani. Az autista munkahely kiválasztása, kialakítása, autizmus specifikus akadálymentesítése, a segítő személy felkészítése, a munkarend kialakítása a fejlesztő munkahelyeken szerzett tapasztalatok alapján történik. Célunk, hogy az akkreditált munkahelyek a lehető legjobb munkakörülmények biztosításával segítsék közösségünk egyenrangúnak tekintett munkatársait abban, hogy képességeikhez mérten értékteremtő munkájuk az alkotás örömének megélésével segítse rehabilitációjukat.

Akkreditált székhelyünk és telephelyeink:
Iskola u. 12. sz, alatt alapítványunk székhelyén 0251-00 lajstromszámmal bejegyzett ökológiai gazdaság, kézműves műhelyek.
Alkotmány u. 822 Hrsz. alatt 0251-01 lajstromszámmal bejegyzett gyümölcsfeldolgozó üzem.

Alapítványunk a jogszabályi előírásoknak megfelelően több éves szakmai tapasztalattal és az előírt végzettségekkel rendelkező rehabilitációs tanácsadót és mentort alkalmaz a rehabilitációs célú foglalkoztatás sikeres megvalósítása érdekében.
Eredményes pályázati munkával folyamatosan fejlesztjük azokat a körülményeket, amelyek hozzájárulnak megváltozott munkaképességű és autizmussal élő kollégáink sikeres foglalkozási rehabilitációjához és társadalmi (re) integrációjához.

Munkahelyi melegítő konyha, munkahelyi étkező, együtt az asztal körül

Textilműhely

A műhely az Iskola u. 10 sz. alatt mind fejlesztésre, mind autista és MMK munkatársak foglalkoztatására alkalmas. Felszereltsége: Kézi szövőkeretek, 2 db szövőszék, ipari gyorsvarrógép, ipari bőrvarrógép, interlock.

Textilműhely

Kerámia műhely

A műhelyben a munkát a magas energiaköltségek miatt jelenleg szüneteltetjük.

Folyamatban van az üzem átállítása merített papír gyártására és nyomtatására.

Kerámia műhely

Gyümölcsfeldolgozó üzem

A NÉBIH által bejegyzett és ellenőrzött 280 nm területű élelmiszeripari üzem akkreditációja lehetővé teszi MMK munkatársak foglalkoztatását kampányidőszakban az üzemben alkalmazott technológiák számos helyszínén. Így a mosó-válogatóban, a feldolgozótérben a magozóban, töltő-csomagolóban, szárító előkészítőben. Kampányidőszakok között a címkézés, adjusztálás, csomagolás ad munkalehetőséget autista munkatársainknak is.

Gyümölcsfeldolgozó üzem, hőkezelő és gyümölcsfeldolgozó üzem szárító gépe

Sütőüzem

A NÉBIH által bejegyzett, a Biokontroll által is ellenőrzött és tanúsított üzem működése jelenleg a magas energiaköltségek miatt szünetel.

Az üzemet jelenleg autista munkatársaink fejlesztési helyszíneként használjuk.

Gluténmentes műhely és sütőüzem

Ökológiai gazdaság

Az akkreditált és a Biokontroll Nonprofit Kft. által ellenőrzött és tanúsított gazdaság Iskola u. 10. sz alatt működő tojótelep, az Alkotmány u. 822. Hrsz alatt található telephely műhelyei, az öntözhető kertészet és málnások, a külterületeken található, hatszemélyes teherautóinkkal jól megközelíthető gyümölcsösök változatos munkalehetőségeket kínálnak mind autista, mind MMK munkatársaink csoportjai számára. Autista munkatársainkat  csak a betanulási időszakban támogatja az autista szülő, később szakképzett segítőink veszik át ezt a feladatot. A csoport munkamegosztásánál az autisták foglalkoztatási igényei, lehetőségei a meghatározók. Az ebből eredő munkakiesést a szülők önkéntes munkájukkal kompenzálják. A munkaszervezésnél gépi munkával tudjuk a kézi munkaerőigényt minimumra csökkenteni. Az időszakosan jelentkező munkacsúcsok idején, pl. gyümölcsritkítás, szüret, értékesítés mindenki besegít. A közös munka a leghatékonyabban segíti a közösség fejlődését.  

Gereg szilvás, Paskom, kajszibarackos az urrátesziben, tavaszi málnás, őszí málnás, kertészet és szilvás